In en om onze kas

Met een hoop liefde voor het vak, aandacht en een beetje hulp van de natuur kunnen we bij Red Energy geweldig lekkere en lang houdbare puntpaprika’s telen. We willen dat iedereen kan genieten van deze heerlijk groenten uit de Nederlandse kas, maar willen ook zuinig zijn op onze planeet. Daarom telen we zo duurzaam mogelijk en dat is goed voor iedereen!

Biologische bestrijding

Bij Red Energy zijn we iedere dag bezig met onze planten, maar dat betekent ook dat we nadenken over hoe iets zo duurzaam mogelijk kan. Want we zijn van mening dat als iets goed is voor de planten, het ook goed is voor ons. Zo is Red Energy een van de eerste tuinbouwbedrijven dat al begin jaren 90 begon met het inzetten van biologische bestrijders in de kas. Daar zijn we trots op. Maar het is ook heel leuk om te zien dat deze kleine beestjes zo veel voor ons kunnen betekenen. 

Water

Daarnaast zijn we heel zuinig met ons water. We vangen al het regenwater wat op de kas valt op in ons waterbassin. Dit water geven we aan onze planten. Wat de planten teveel krijgen vangen we op en gaat naar een watersilo. Hierna wordt het water ontsmet en kan het weer aan de planten worden gegeven. Zo verspillen we geen water, maar ook meststoffen worden op deze manier hergebruikt. Dit noemen we recirculeren.

CO 2 en O 2

Paprikaplanten groeien met zonlicht, water, een beetje voeding en CO 2. Planten nemen CO 2 op en zetten dit om naar zuurstof. De CO 2 die wij aan onze planten geven komt van Ocap.

De natuur om ons bedrijf

We zorgen voor de natuur om ons bedrijf. Red Energy is On the Way to Planet Proof gecertificeerd. We monitoren flora en fauna en zorgen voor nest- en schuilgelegenheid voor amfibieën en vleermuizen. We zaaien bloemstroken in voor bijen en vlinders om de biodiversiteit te bevorderen.